Redaktionen
Senast uppdaterad 3 oktober 2016
Orgsam

Hej jag är en 25 årig tjej och jag har aldrig kommit när jag legat med en kille. Är det någonting jag gör fel? Jag tycker alltid att det är väldigt skönt när jag har sex men jag når aldrig klimax. Finns det någonting jag kan göra? //*längtar*

sandra-dahlen-oval

Sandra Dahlén, sexualupplysare.

En hel del tjejer som har sex med killar kommer inte, eller har svårt att komma. Det verkar ofta bero på att man fokuserar på bara slidan under sexet, att man har just ”in-och-ut-med-penis-sex”. Sånt sex kan vara skönt men för många är inte slidan så pass känslig att stimulering där ger orgasm. Många tjejer behöver stimulera klitoris för att få orgasm – enbart eller samtidigt med exempelvis slidstimulering. Jag vet ju inte något om hur just du brukar ha sex men kanske kan en skrift jag gjort för RFSU ge lite tips: Praktika för klitorissex. Och den viktiga grunden för att kunna komma har du – att du har det skönt under sex. Ofta handlar det då bara om teknik (exvis klitorissmek) och fokus på rätt kroppsdelar. Det gäller att göra sådant som är så pass skönt att det blir skönare och skönare tills klimax kommer.

Vill du ställa en fråga till Sandra? Fyll i formuläret!

[contact-form-7 id=”368″ title=”Kontakta Expert”]

Redaktionen
Publicerad 5 mars 2016, senast uppdaterad 3 oktober 2016