Johanna Holmgren, Redaktör
Senast uppdaterad 7 september 2016

”Ända sen jag förlorade min oskuld (för cirka 15 år sedan) så jag har haft sex så ofta jag bara kan. Jag helt enkelt älskar att ha sex. Men vissa av mina vänner säger att jag är helt besatt av det och att jag aldrig skulle kunna leva en vecka utan att ligga med någon. När är man missbrukare egentligen?” – Micke82

sandra-dahlen-sexexpert

Hej!

Precis som att vi människor är olika på andra sätt så kan vi vara olika kring hur mycket lust vi har och hur mycket sex vi vill ha med andra. Sådant kan också gå upp och ner under livet. Du vill helt enkelt ha mycket sex och det behöver inte sägas så mycket mer om det.

Men frågan är vad dina vänner reagerar på. Är de avundsjuka för att du får ligga mycket? Eller är de kanske oroliga för någonting – att du exempelvis sexualiserar olika känslor, att du inte klarar av sådant som närhet, ensamhet eller ledsamhet utan att göra om det till sexuella känslor och döva det med sex? Använder du kanske sex för att dämpa ångest? Om detta pågår kan det vara problematiskt.

Skärmavbild 2016-08-10 kl. 11.24.50

När sex känns tvångsmässigt, och när man hamnar i situationer som inte är bra för en, är det viktigt att ta hand om sig och söka professionellt stöd för att komma ur sin situation och sitt dåliga mående. Så fundera på vad allt detta sex handlar om. Men mår du bra så är det bara att sexa på!

Johanna Holmgren
Redaktör
Johanna Holmgren är utbildad journalist (Kaggeholms Folkhögskola 2016) med ytterligare utbildning från Berghs School of Communication.
Publicerad 10 augusti 2016, senast uppdaterad 7 september 2016