Johanna Holmgren, Redaktör
Senast uppdaterad 14 juli 2016

Ditt kärleksliv blir bättre

giphy (2) 2

Oxytocin är ett ”kärlekshormon” som bland annat utlöses genom hudkontakt. Om både du och din partner sover nakna innebär det att stora mängder av hormonet utlöses varje natt. Det leder till ett bättre sexliv och stressen minskar. Det kan även leda till att självförtroendet ökar.

Ditt könsorgan håller sig frisk

giphy (3)

Åtsittande och varm underkläder är varken bra för manliga eller kvinnliga könsorgan. För män håller testiklarna sig borta från kroppen och får det svalare, vilket i sin tur leder till bättre spermakvalitet.

För kvinnor innebär mindre tyg mindre underlivssvamp då en sval och luftig miljö inte är så populärt som svampinfektionen. Den trivs enbart bra i varma och fuktiga miljöer.

Du håller dig ung längre

giphy (4)

Tillväxthormoner och hormonet melatonin utlöses om du ser till att temperaturen är låg när du sover. Dessa kemikalier påverkar kroppen på så sätt att de håller den ung. Mer kläder leder till att mindre hormoner avges.

Din sömn blir härligare

giphy (5)

När du sover sänks kroppstemperaturen och ökar igen när du vaknar. Med kläder i vägen riskerar du att kroppen inte kyler ned sig själv tillräckligt, vilket kan leda till en orolig sömn med svettningar samt att du vaknar utan att känna dig utvilad.

Huden blir friskare

giphy (6)

Genom att sova naken låter du vissa delar av din kropp få mer luft. Under dagen är områden som fötter, armhålor och könsorganet ofta gömda under flera lager kläder. Det hjälper även mot svettigt och fett hår då du svettats mindre under natten.

Johanna Holmgren
Redaktör
Johanna Holmgren är utbildad journalist (Kaggeholms Folkhögskola 2016) med ytterligare utbildning från Berghs School of Communication.
Publicerad 14 juli 2016