Johanna Holmgren
Johanna Holmgren, Redaktör
Senast uppdaterad 10 augusti 2016

Studien – som tagits fram av Southhamptons universitet – visar att symtom som ångest och alkoholism förvärras under studietiden då höga skulder och känslan av att försöka hinna med blir överväldigande.depression-kille

– Tyvärr blir det en ond cirkel då ångest och alkoholproblem bara förvärrar de ekonomiska svårigheterna, säger doktor Thomas Richardson vid Southhamptons universitet till The Independent.

Studenter i England är ett av de länder som talat ut och demonstrerat mot terminskostnaderna, som stiger år för år. Enligt Sutton Trust drabbas engelska akademiker av högre skuldsättning än de som studerar i andra engelsktalande nationer.

Från 1 – 8 februari 2016 fick ambulansen i England 24 akuta utryckningar till diverse universitet. Hälften av besöken handlade om självskada eller självmordsförsök.

År 2014 skedde 130 självmord bland studenter i England och Wales. Majoriteten var män.

Vad är forskarnas lösning?

– Vi kan inte ändra på hur mycket skuld studenterna har, men vi kan hjälpa dem att hantera sin ekonomi och oro för pengar. Det kan mildra effekterna av de bekymmer som påverkar deras psykiska hälsa, säger Thomas Richardson.

Johanna Holmgren
Johanna Holmgren
Redaktör
Johanna Holmgren är utbildad journalist (Kaggeholms Folkhögskola 2016) med ytterligare utbildning från Berghs School of Communication.
Publicerad 10 augusti 2016