Redaktionen
Senast uppdaterad 13 februari 2017
Närbild på ett par trosor som sitter på en kropp.

”Jag kan bara få orgasm på ett sätt. Det är vid stimulering av klitoris, men jag kan bara nå klimax om jag sträcker på mina ben. Jag har provat mig fram med partner vid sex och även själv med dildos och vibratorer och det är inget som har funkat. Kan det vara så att jag inte kan få orgasm utan att sträcka på benen?” – Felicia

Hej!

Vad bra att du hittat ditt sätt att få orgasm. De allra flesta får orgasm just via stimulering av klitoris. Andra kroppsdelar, exempelvis slidan, brukar inte vara så pass känsliga att stimulering där ger orgasm.

I och med att orgasm bland annat har med muskler att göra så behöver många vara i en särskild ställning för att kunna få orgasm – för att kunna skapa en känsla eller spänna kroppen på det sätt som gör att en ”tippar över” till orgasm.

Sandra Dahlén

Att behöva ha raka ben för orgasm är något jag återkommande hör om. Bland annat är det lätt att spänna skinkorna, kroppen osv så.

Vi förändras sexuellt under livet och vi fungerar olika med olika partners. Hur du fungerar imorgon kan vi inte veta men just nu har du hittat ett sätt att få orgasm på. Vill du hitta fler är det bara att utforska sig själv vidare.

Men blir utforskandet mer av en jakt blir det dock inte bra, då låser man sig lätt. Så vila ett tag i ditt sätt att få orgasmer, och gläds över hur sköna de är. Vill du sedan njuta på fler sätt kan det sedan vara spännande att utforska fler möjligheter.

Kanske kommer du alltid behöva ha benen raka, kanske inte, men det viktiga är ju att du lär känna dig själv och har det bra.

Vill du ställa en fråga till Sandra? Fyll i formuläret!

[contact-form-7 id=”368″ title=”Kontakta Expert”]

Redaktionen
Publicerad 2 februari 2017, senast uppdaterad 13 februari 2017