Redaktionen
Senast uppdaterad 8 augusti 2016

”Jag och min sambo har varit tillsammans i drygt 5 år nu och vi har ett jättebra sexliv. Men det är en sak hon fortfarande säger nej till vilket är analsex. Jag är väldigt nyfiken men vill såklart inte pressa henne eller skada henne. Vad gör jag och kan analsex vara farligt?” – Anonym

sandra-dahlen-sexexpert
Hej!
Analsex är, precis som annat sex, farligt om det begås med våld eller oaktsamhet, annars inte. Men sedan är det såklart olika för olika personer om man gillar att bli stimulerad analt, eller gillar att stimulera andra.

Så som jag förstår din fråga så handlar det om att du vill stimulera din sambo analt. Då du skriver att du inte vill pressa henne finns en liten öppning, tänker jag.

För om det redan har förekommit tjat är det ingen idé att ta upp frågan mer, då har man redan missbrukat sitt förtroende för frågan och analsex kommer kännas väldigt osexigt. Men om du inte gjort det kan du alltid ta upp det igen, gärna utanför ett sexuellt sammanhang.

Om man vill föra in något analt behöver man först värma upp …

Om ni är vana att under sex spontant prova nytt kan du även ta upp det under sexet genom att försiktigt närma dig med ett finger mellan skinkorna, och sedan närmare analöppningen, och se hur det går. Om det uppskattas har ni ju börjat ha analsex!

Jag vet inte vad du kan om analsex men här kommer några punkter som är bra att ha med sig inför samtal och praktik:

  • Analsex innefattar allt från pill, slick och tryck mot analöppning till införande av fingrar, dildo, penis med mera.
  • Om man vill utforska analsex ska man börja med just stimulering mellan skinkorna och runt analöppningen. Uppskattas det kan man gå vidare med annan stimulering om det är något man är sugen på.analsex
  • Om man vill föra in något analt behöver man först värma upp genom exvis skinkmassage och smek runt analöppning, att den som tar emot redan är upphetsad och slappnar av i ringmuskeln genom att trycka på, typ som att man bajsar, och det som ska in ska ligga emot analöppningen flera sekunder innan muskeln självmant släpper in. Och så behövs det mycket glidmedel.
  • Det gäller att långsamt föra in det man vill ha in, använda små rörelser och låta den som tar emot vara den som styr – stannar upp och trycker på.
  • Annan stimulering hos den som tar emot under tiden brukar uppskattas, exvis av klitoris.

Om man vill kunna prova nya saker med en partner är det väldigt viktigt att man är tydlig med att det alltid finns en möjlighet att stanna upp eller avbryta om det inte känns bra – utan att någon blir sur eller sårad. Med den tydligheten kan det finnas en öppning att exvis prova analsex. Vi behöver också ofta smälta förslag/nya idéer – visa förståelse inför det.

Skärmavbild 2016-08-08 kl. 14.33.38

Men är din sambo helt osugen på analsex så är det bara att leva med det (vi matchar aldrig varandra helt i en relation) och så får du vara glad för allt annat skönt ni gör tillsammans.

Vill du ställa en fråga till Sandra? Fyll i formuläret!

[contact-form-7 id=”368″ title=”Kontakta Expert”]

Redaktionen
Publicerad 8 augusti 2016