Ingrid Lund
Senast uppdaterad 27 mars 2018

Hej!
Jag fick just reda på att jag väntar mitt första barn och är superlycklig! Men jag tänker på att jag snart kommer behöva ta fram allergimedicinen när det blir vår och undrar om det egentligen går under graviditeten.

Jag förstår att jag ska prata med min läkare om det men tänkte ändå höra om det finns några bra tumregler när det kommer till medicin under graviditeten, framförallt de vanliga typ alvedon, antihistaminer och allt receptfritt man använder vid förkylning som halstabletter och hostmedicin.

Tacksam för enkla råd!
– Lottie


Åsa Holstein-Litzén

Hej, vad kul att du är gravid, grattis!

Tumregeln är att det mesta som är receptfritt på Apoteket kan användas under graviditeten, men det är bra att alltid vara försiktig och bara ta det som man absolut behöver. Fostret påverkas oftast inte om man tar läkemedel någon enstaka gång.

Ta alltid som vana att kolla med din barnmorska eller läkare eller apotekspersonal om råd.

Lycka till!

Åsa

 

 


Läs mer om Åsa Holstein-Litzén här. 

Vill du ställa en fråga till Åsa? Fyll i formuläret!

Vill du ställa en fråga till experten?


[recaptcha id:re-captcha]

Ingrid Lund
Publicerad 27 mars 2018