Johanna Holmgren, Redaktör
Senast uppdaterad 27 oktober 2017

Jag har gått på antidepressiva i cirka 1 år och är nu väldigt sugen på att bli gravid tillsammans med min sambo. Men jag är rädd att om jag slutar upp med medicinen så kommer jag gå runt och vara orolig och få panikångest medan jag är gravid. Hur gör jag? –SophiaM 

asa-holstein-oval

Åsa Holstein-Litzén, barnmorska.

”Du ska absolut inte bara tvärt sluta äta dina antidepressiva tabletter. Jag rekommenderar att du bokar in ett samtal hos din läkare eller barnmorska och gör en plan för din önskade graviditet. Kanske behöver du fortsätta att äta antidepressiva under hela graviditeten beroende på orsaken till att du tar dem” svarar Åsa.

Vill du ställa en fråga till Åsa? Fyll i formuläret nedan!

[contact-form-7 id=”368″ title=”Kontakta Expert”]

 

Johanna Holmgren
Redaktör
Johanna Holmgren är utbildad journalist (Kaggeholms Folkhögskola 2016) med ytterligare utbildning från Berghs School of Communication.
Publicerad 5 juli 2016, senast uppdaterad 27 oktober 2017