Redaktionen
Senast uppdaterad 29 september 2016

I kampanjen ”Diabetesdancedare” ingår en utmaning. Man ska skicka en 23 sekunders dansvideo till en inspirerande låt, berätta om diabetesföreningen och sedan tagga tre vänner att göra detsamma.

Videons längds är ett sätt för kampanjen att visa upp viktig statistik – då någon i USA diagnostiseras med diabetes var 23e sekund.

”Ice bucket challenge”, en insamlingskampanj skapad av ALS Association gick viral 2014 där deltagarna dränkte sig själva i en hink med iskallt vatten. En utmaning som drog in 115 miljoner dollar i donationer och ytterligare 13 miljoner dollar donerades till regionala kontor.

Den första deltagaren till ”Dancediabetesdare” var kändischefen och författaren Devin Alexander. Men andra kändisar har snabbt följt efter.

Shaquille O’Neal visade upp en underhållande, om inte aningen besvärlig rutin, på Instagram och valde att tagga Usher då hans son lider av diabetes-typ1.

Föreningen lovar att fler kändisar står på kö för att sparka hälarna i taket de kommande veckorna.

”I took the #DiabetesDanceDare for @amdiabetesassn. I dare Usher, Patti LaBelle, Mark Cuban and all of my fans. http://bit.ly/2cfPsfh

Ett filmklipp publicerat av DR. SHAQUILLE O'NEAL Ed.D. (@shaq)

Redaktionen
Publicerad 29 september 2016