Ingrid Lund, Medicinsk Journalist
Senast uppdaterad 1 november 2017

Med hjälp av nästan 200 blivande pappor har kanadensiska forskare utvecklat en webbplats utformad specifikt för dem, med tips och råd för att främja hälsa och välmående.

Enligt enkätundersökningar vänder sig pappor ofta till internet för att hitta information om föräldraskap men trots den betydande tid de lägger på att leta efter tips och råd hittar de sällan vad de söker.

Resultaten av enkätundersökningen visar att män söker ett brett spektrum av information om föräldraskap och barnomsorg, till exempel hur man stöttar och förbättrar relationen till sin partner, hur man hittar en balans mellan arbete och familj samt hur man hanterar stress och sömnbesvär.

Forskningsprojektet har lett till utvecklingen av en webbplats som samlar den information som verkar saknas.

– Vi har använt dessa resultat för att styra utvecklingen av HealthyDads.ca, en prototypwebbplats som vi har testat sedan 2015 med nyblivna pappor för att främja psykisk hälsa och bättre förbereda dem för övergången till föräldraskap, säger Deborah Da Costa, en av forskarna bakom projektet, i ett pressmeddelande.

Ingrid Lund
Medicinsk Journalist
Ingrid Lund har en Bachelor of Science i anatomi och cellbiologi från McGill University (2013) samt en Master of Science i biomedicin från Karolinska universitetet (2015).
Publicerad 1 november 2017