Johanna Holmgren, Redaktör
Senast uppdaterad 7 september 2016

Skärmavbild 2016-09-07 kl. 15.27.41

På ett café i Adelaide, Australien serveras en kopp kaffe som de valt att kalla ”Asskicker”. Drycken är ett hopkok av fyra espresso shots, två olika styrkor av cold drip samt mjölk. Uppfinnaren till denna kaffeblandning säger att den innehåller 80 gånger så mycket koffein som i en vanlig standardkopp.

Drycken tar cirka tre till fyra timmar att producera och lovar alla kaffeälskare att de kommer kunna hålla sig vakna i 18 timmar i sträck. Medan en normal espresso, enligt defitionen i US Department och Agriculture, innehåller cirka 63 milligram koffein, innehåller denna dryck 5 gram, enligt dess skapare.

Turbokaffe

Skärmavbild 2016-09-07 kl. 14.55.11

Steve Bengton, uppfinnaren till kaffekonstelationen, utvecklade drycken till en sjuksköterska som jobbade på ett akutsjukhus och behövde någonting som höll henne uppe under oväntadenattskift.

– Vi var tvungna att tona ner det lite eftersom det höll henne uppe i totalt tre dagar, säger Steve Benington till CNN och tillägger att sjuksköterskan smuttat på kaffet under två dagar.

Efter att han börjat servera turbokaffet på cafét dyker bara fler och fler kunder upp. Men han väljer ändå att avskräcka alla aktivt genom att annonsera drycken med en varningsflagga och att han avråder starkt människor med högt blodtryck eller hjärtproblem att dricka kaffet.

Johanna Holmgren
Redaktör
Johanna Holmgren är utbildad journalist (Kaggeholms Folkhögskola 2016) med ytterligare utbildning från Berghs School of Communication.
Publicerad 7 september 2016