Taggat: ätstörning

Att våga lämna sig själv

Jag vet inte hur många vårar jag har tittat ut genom en gallerbalkong på en sluten psykiatrisk avdelning eller hur många nätter jag sovit i en sjukhussäng. Det är konstigt det där, när man tänker tillbaka på hur någonting som kändes så främmande, blev hela mitt liv.

Elektrisk stimulering av hjärnan kan behandla anorexi

Dagens Hälsa har tidigare rapporterat om elektrisk ström som behandling vid bulimi. Nu testas elektrisk stimulering som behandling för ätstörningen anorexi.

Koppling mellan autism och anorexi upptäcks

Fastän ätstörningen hos kvinnor som haft anorexi klingat av och de uppnått normalvikt, uppvisar de fortfarande autistiska drag, enligt forskning vid Sahlgrenska akademin.

Elektrisk ström kan bli ”komplement” vid behandling av bulimi

För första gången har elektrisk stimulering av hjärnan utforskats som en behandling för ätstörningen bulimi. Psykoterapeut Göran Carlsson tror dock inte metoden kommer kunna ersätta dagens standardbehandling.

Bulimi kan behandlas med elektrisk ström

För första gången har elektrisk stimulering av hjärnan utforskats som en behandling för ätstörningen bulimi. Forskare bakom studien tror utveckling av metoden kommer ge mycket stark effekt.

En ätstörning är inte en livstidsdom

En studie som pågått i över tjugo år visar att de flesta kvinnor med anorexia eller bulimi återhämtar sig.

Psykisk ohälsa triggar fysiska sjukdomar hos barn

Psykisk ohälsa kan öka risken för vissa fysiska sjukdomar enligt en ny studie. Kan en depression orsaka magsjukdomar eller har båda tillstånden samma orsak i botten?

Instagram ska motverka psykisk ohälsa med nytt verktyg

Den populära bilddelningsappen Instagram har utvecklat ett nytt verktyg som ska ge hjälp och stöd till användare som gör inlägg om till exempel självmord eller ätstörningar.