Taggat: Cigarett

Twitter avslöjar varför ungdomar väljer e-cigg

Forskare tar hjälp av sociala medier för att bena ut varför e-cigaretter blir mer och mer populära. Så här har anledningen till att börja vejpa förändrats de senaste fem åren.

Så här dyrt är rökning egentligen

Världshälsoorganisationen, WHO levererar en färsk analys över hur mycket rökning kostar bland annat i sjukvården.

Tobaksrelaterade dödsfall kommer öka

I en studie från Världshälsoorganisationen (WHO) tyder allt på att antalet tobaksrelaterade dödsfall kommer att öka framöver, samtidigt som rökning kostar den globala ekonomin över 1000 miljarder dollar – årligen.

Apotek Hjärtat introducerar ”hostande tavlan”

Ny utomhusreklam från Apotek Hjärtat fyller sitt syfte så fort en rökare går förbi med en cigarett i handen. Den börjar nämligen hosta.

Första bevisen för att e-cigg skadar tandköttet

E-cigaretter är lika skadligt för tänder och tandkött som vanliga cigaretter säger forskare som upptäckt första bevisen i USA.

Ny upptäckt kring e-cigg och rökning

Idag finns det ingen åldersgräns vid köp av e-cigaretter i Sverige, ändå är det alltfler ungdomar som väljer e-cigg än inga cigaretter alls. Nu har forskare hittat ytterligare en negativ koppling i färsk studie.

Kalifornien höjer cigarettskatten – avsevärt

Kaliforniens väljare är starkt överens om att höja skatten: ”Varje 10 procentig höjning medför en 7 procentig minskning i användning hos ungdomar”, säger John Schachter kommunikationschef för kampanjen ”Tobacco-free kids”.

Snus ökar risken att dö i prostatacancer

En studie från Harvard University som undersökt svenska byggarbetare kopplar snus till ökad risk att dö av prostatacancer.

Rökfria ungdomar väljer e-cigg

Enligt en ny studie är det många tonåringar som väljer e-cigg framför ingen rökning alls. Att Sverige då inte införskaffat någon åldersgräns vid köp av e-cigaretter resulterar i att användandet kan öka hos unga svenskar.