Taggat: D-vitamin

Vitaminet som faktiskt skyddar mot förkylning

En stor internationell studie ger starkaste bevis hittills på att tillskott av ett enda vitamin skyddar mot både förkylning och influensa.

Fel mängd D-vitamin i var tredje burk

Tjugo kommuner runtom i Sverige har tillsammans med Livsmedelsverket undersökt om kosttillskott med D-vitamin innehåller samma mängd som står på förpackning. Förvånansvärt många burkar visade fel.

Så bra är D-vitamin för gravida

Forskare Paul Kalliokoski från Uppsala universitet har genom färsk rapport lyckats stärka underlagen som bevisar hur pass bra det är för gravida att äta D-vitamin, både i livsmedel och i tablettform.

MS – Multipel skleros

MS är en nervsjukdom vars orsak fortfarande är ett mysterium. Men det finns bevis för att gener och miljöfaktorer som vi exponeras för under hela livet ökar risken. Fredrik Piehl, specialist inom neuroimmunologi vid Karolinska universitetssjukhuset, berättar om dagens behandling och vart framtida forskning siktar.

Forskare: Gravida kvinnor slösar pengar på vitamintillskott

De flesta gravida kvinnor som tar multivitamin och mineraltillskott slösar både tid och pengar då sådana tabletter inte förbättrar hälsan, för varken henne eller barnet. Detta enligt ny forskning.

Kostrådgivning för gravida: Kosttillskott

Vi ger dig en serie artiklar på temat kostrådgivning där vi gräver ner oss i vad du kan äta och bör undvika under graviditeten.

Kan du bli solbränd genom ett fönster?

Några vintersolstrålar strilar igenom molnen, du behöver ett D vitamintillskott men det är för kallt för att sitta ute med bar överkropp. Räcker det med att sitta innanför köksfönstret?