Taggat: Diagnos

”Utmaningen som vi ser är att få samhället att förstå svårigheterna med autism”

Psykologen Laura Talme vill att samhället ska förstå hur svårt det kan vara för autistiska barn och deras föräldrar. "Många upplever att de får kriga för stöd och att det fattas kompetens hos både allmänhet och professionella."

Att leva med PTSD

Folk inser inte alltid hur sköra människor är som lider av posttraumatiskt stressyndrom. Nu vill jag dela med mig av hur en vardag kan se ut för en person som lider av diagnosen.

Hur det är att vara anhörig till någon med PTSD

Jag vill berätta om hur det är att leva med någon som har posttraumatiskt stressyndrom.

Från funktionsnedsättning till funktionsförbättring

När jag var 16 år så fick jag diagnosen Aspergers syndrom. Då var det redan försent, för redan som 14 åring hade jag försökt att ta mitt liv för första gången.

Att växa upp med Asperger

En liten artikel om hur det var att växa upp med Asperger, innan diagnosen ens fanns. Om att vara annorlunda, och hela tiden få skrivet på näsan “det här klarar du inte, men du duger ändå”.

Personlig assistent – ett arbete som gör skillnad och ökar livskvaliteten

Hur assisterar man en person i det dagliga livet på bästa sätt, och sätter den personen i fokus utan att själv ta över eller sätta sig själv i centrum? På vilket sätt tillförsäkras en person egenmakt över sin livssituation? Det är frågor som personliga assistenter får fråga sig.