Taggat: Ekologiskt

Så framställer forskare miljövänlig vanilj

Medan naturlig vanilj är dyr visar sig syntetisk vanilj vara en riktig miljöbov. Nu har forskare i Indien tagit fram en metod för att göra syntetisk vanilj på ett miljövänligt sätt.

Ledande superfoods-märke lanseras i Sverige

Nu släpps CocoVi, ett framgångsrikt superfoods-märke från Finland, på svenska marknaden. Produkterna är ekologiska och helt naturliga utan tillsatser.

Ny metod ska minska dioxinhalterna i ekoägg

Under januari i år lanseras ett nytt fasfoderprogram av utfodring av hönor i ekologisk produktion. Programmet är skapt för att minska nivåerna av dioxin och PCB i ekologiska ägg.

Svensk kontroll från jord till bord ljusnar

Sveriges myndigheter som arbetar för säker mat och dricksvatten tar nu ett helhetsgrepp för att bli bättre. Fyra fokusområden införs.

Coop tar tillvara på värphönsen

Tidigare brukade värphöns gå till förbränning eller malas ner till djurfoder när de värpt klart ägg. Nu hittar Coop ett nytt sätt att ta tillvara på värphönsen som är både ekologiska och KRAV-märkta.

Livsmedelsverket: Dioxinhalten i eko-ägg måste sänkas

Fastän dioxinhalterna inte överskriver gränsvärdena uppmanar ändå Livsmedelsverket att branschen bör undersöka vad det kan bero på och vidta åtgärder.

Ekobutiken ”Paradiset” ska utmana matjättarna

Sommaren 2015 öppnade Paradiset sin första butik vid Mariatorget på Söder. Nu ska en tredje butik öppna och enligt en av grundarna Johannes Cullberg har de som mål att ligga på samma nivå som de stora livsmedelskedjorna.