Taggat: Fysisk aktivitet

Bara ett glas vin om dagen ökar risk för bröstcancer

Efter en omfattande granskning rekommenderar forskare att kvinnor kraftigt begränsar sitt alkoholintag för att minska risken för bröstcancer. Men resultaten menar forskare också är uppmuntrande då kvinnor själva kan påverka många riskfaktorer.

Bekräftat: Träning skyddar mot Alzheimer

En expertpanel har granskat alla vetenskapliga artiklar som undersökt koppling mellan fysisk aktivitet och demenssjukdomen Alzheimer och kommer fram till en enhällig slutsats.

Fyra av fem unga tjejer får för lite motion

Den första studien i Sverige som mätt unga pojkar och flickors nivå av fysisk aktivitet visar att svenska barn rör sig alldeles för lite. Men det är inte skolidrotten som är problemet.

Lite stress är bra för magen

Forskare vid Örebro universitet har tagit hjälp av en kvarts miljon män i lumpen för att studera riskfaktorer för mag- och tarminflammationer och magsår. Resultaten förvånade forskarna bakom studien.

Ryggvärk kan vara livshotande

En studie på tvillingar i Danmark visar att värk i nedre ländryggen kan öka dödsrisk, oavsett orsak.

Stillasittande gör att du åldras inifrån

Din kronologiska ålder verkar inte ha så mycket att göra med hur gammal du ser ut på insidan. En avgörande faktor är snarare hur mycket du rör på dig.

Sitta och stå – enkelt test förutspår livslängd

Ett enkelt test som går ut på att sätta sig på marken och ställa sig upp igen visar sig kunna förutspå livslängd och ska påminna äldre människor om vikten av att hålla sig fysiskt aktiv.

Hälsoeffekten av Pokémon Go – sex månader senare

Pokémon Go, mobilspelet som alla pratade om när det lanserades i Sverige i somras, sades ha positiv effekt på folkhälsan genom ökad fysisk aktivitet. Men hur ser statistiken egentligen ut efter sex månader?

Vätskebrist? Nej du dricker för mycket vatten!

Värmeböljan är här. Du kanske oroar dig för vätskebrist? I själva verket dricker många alldeles för mycket vatten. Dagens Hälsa talar om myter kring vätskebrist med Mats Rundgren, forskare vid institutionen för fysiologi och farmakologi på Karolinska institutet.