Taggat: Högt blodtryck

Ny behandling för hjärtsvikt härmar effekten av träning

En möjlig ny behandling för hjärtsvikt härmar effekten av träning och triggar hjärtats muskler att växa visar ny djurstudie.

Ökad risk för hjärtsjukdom av eksem ifrågasätts

På senare tid har forskning gett tecken på att atopisk dermatit, eller atopiskt eksem, ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Men en ny studie visar motsatsen.

Svenska forskare nära bot mot dödlig graviditetssjukdom

Forskare i Lund är på väg mot kliniska studier på ett läkemedel som kan bota havandeskapsförgiftning. En sjukdom som skördar tusentals liv varje år.

Var tredje person med astma feldiagnostiserad

En ny studie från Kanada visar att 33 procent av patienter med astma har fått fel diagnos. De flesta är besvärsfria och kan sluta ta läkemedel medan vissa har allvarliga sjukdomar som behöver helt annan behandling.

1 av 5 svenskar har förhöjt blodtryck

1,8 miljoner människor lider av för högt blodtryck som procentuellt sett leder till den största dödsorsaken i Sverige, enligt nya siffror från Hjärt- och lungfonden.

Superstudie avslöjar genetiska kopplingar till högt blodtryck

Ett enormt internationellt samarbete har resulterat i upptäckten att nästan dubbelt så många regioner av vår arvsmassa kan reglera blodtryck än var tidigare känt.

Diabetespatienter med högt blodtryck felbehandlas

En studie från Sahlgrenska akademin motsäger Socialstyrelsens senaste rekommendationer för vård av diabetes patienter.

Rökning har inga rivaler

Att ha dålig kondition, högt blodtryck eller höga kolesterolvärden ökar risk för dödlighet, absolut. I många år har det också konstaterats att människor som är stillasittande utsätter sig för samma hälsofara som rökare. Men enligt en ny studie från Sahlgrenska, är detta är information som inte längre stämmer.

Så här mycket sömn behöver ditt barn

Sömnexperter i USA reder ut exakt hur mycket sömn ditt barn behöver beroende på ålder.

Mozart mot ABBA i blodtrycks-battle

Klassisk musik kan sänka blodtryck, hjärtpuls och till och med hormonnivåer i blodet. Musik av ABBA hade tyvärr inte någon blodtryckssänkande effekt.

Luftförorening ökar risken för högt blodtryck

På den välkända listan av riskfaktorer för högt blodtryck står för mycket salt i kosten och rökning. Nu lägger vi till luftföroreningar.