Taggat: Immunförsvar

Upptäckt: Så triggas autoimmuna sjukdomar

Forskare i USA tror sig nu ha hittat den utlösande faktor som triggar immunsystemet vid autoimmuna sjukdomar och kan förklara varför kvinnor i större utsträckning drabbas.

Därför får människor farligare lunginflammation än djur

Varför människor drabbas av allvarligare infektioner med pneumokockbakterie har länge varit ett mysterium. Nu hittar svenska forskare svar.

Alzheimermedicin ger lovande resultat i människor

Ett läkemedel mot Alzheimer har gått vidare från djurförsök till test på människor och nu är de första resultaten publicerade.

Hjärtopererade spädbarn får åldrat immunsystem

Forskare vid Sahlgrenska akademin kan via deras nya studie se att de spädbarn som fått thymus bortopererad har ett immunsystem vid 18 års ålder som kan jämföras med hur det normalt ser ut vid 65-70 års ålder.

Varför blir du frisk av sockerpiller?

I en studie på möss försöker forskare i USA bena ut hur placeboeffekten kan ge konkreta förändringar i kroppen, som att stimulera immunförsvaret.

Enastående läkemedel mot psoriasis snart på marknaden

Ett nytt läkemedel mot psoriasis har nått den sista fasen av kliniska studier och visar utmärkta resultat.

Så mycket tid tjänar du på en tupplur

Denna vecka ger vi dig en serie om produktivitet. Genom att bli mer effektiv på din arbetsplats kan du minska stress och ta ett kliv framåt i karriären.

Revolutionen inom cancervård är mer än 100 år gammal

I dag pågår mer än 3000 kliniska prövningar runt om i världen där olika läkemedel och metoder testas för att se om de kan förmå cancersjukas immunförsvar att attackera deras tumörer. Många menar att immunterapi håller på att revolutionera sättet vi behandlar cancer på och en del forskare tror att det i framtiden kan komma att ersätta både cellgifter och strålbehandling.