Taggat: Infertilitet

100 år gammal metod – alternativ till IVF

En medicinsk teknik som användes för första gången 1917 kan ge infertila par en möjlighet att skaffa barn utan att genomgå dyr IVF-behandling visar ny studie.

Denna nöt kan förbättra spermiekvalitet

Ny studie i möss visar att en kost rik på valnötter kan förbättra spermiekvalitet i möss. Resultaten kan även påverka fertilitet bland män.

Nattarbete kan minska kvinnors fertilitet

I en studie från Harvard bekräftas en sedan tidigare lös koppling mellan skiftarbete och infertilitet bland kvinnor. Ett fysiskt ansträngande jobb verkar också ha en negativ effekt.

Så mycket testosteron är normalt

För första gången har referensvärden för testosteron etablerats. Värdena ska hjälpa att ge rätt diagnos vid testosteronbrist bland män.

Män har låg kunskap om orsaker till infertilitet

Det uppskattas att en tredjedel av infertilitetsproblem hos par kommer från mannens sida. Förebyggande åtgärder finns men det kräver att män känner till riskfaktorer.

Räkna ut din chans att få hjälp av IVF

Idag lanseras ett nytt verktyg utvecklat av forskare i England som hjälper personer som går igenom en IVF behandling att räkna ut sina chanser för ett lyckligt slut.

Lakrits verkar hormonstörande i möss

Ämnet isoliquiritigenin, forskare kallar det iso som förkortning, stör hormonproduktionen i äggstockarna visar en ny studie i möss.

Snäll men effektiv fertilitetsbehandling på väg

Ett team australiensiska forskare har utvecklat en ny fertilitetsbehandling som kan resultera i en enklare, billigare process med färre droger. De kallar den ”avancerad IVM.”

Mystiskt herpesvirus kan medföra infertilitet

Forskare förbluffas över ett herpesvirus som hittats i nästan hälften av infertila kvinnor.