Taggat: jul

Så julhandlar du klimatsmart

Världsnaturfonden WWF tipsar om hur du gör miljövänliga val när du handlar julklappar.

Så ska du tänka när du handlar julklappar

För att slippa stressa eller ångest nu när julrushen är igång är det kanske lika bra att låta bli? Alternativt möta konsumentstormen med en smart taktik i bakfickan som gynnar både dig själv och de du ska köpa presenter till.

De är lyckligare än andra till jul

När det kommer till julens stress och måsten visar en studie från Umeå universitet att den tillför mer negativa än positiva effekter hos människan. Men det finns en grupp som däremot upplever mer lycka än andra.

Var fjärde svensk är allergisk mot julen

För många är julen en mysig och trevlig tradition i glada vänners lag. Men för vissa uppstår istället situationer som involverar allt från rinnande näsa till utslag på huden på grund av luftburna allergener, enligt en rapport från analysföretaget Novus.

Därför borde du småäta nötter i jul

En näve nötter om dagen – 20 gram – ska hänga ihop med en minskar risk för både hjärtsjukdomar, cancer och diabetes, enligt brittiska och norska forskare. Ta reda på vilka näringsämnen alla goda julnötter bär på.

Undvik giftig fisk på julbordet

Livsmedelsverket vill påminna svenska konsumenter om vilka fiskar man bör äta lite av alternativt undvika på julbordet.

Fler svenskar kan tänka sig grönt julbord

Nästan var femte svensk kan tänka sig slopa det originella julbordet i år mot ett helt vegetariskt julbord, det visar en ny rapport från Sifo.

VR-glasögon blir årets julklapp 2016

För att erhålla titeln Årets julklapp ska ett eller flera kriterier uppfyllas. Detta år vann VR-glasögonen som enligt HUI Research uppfyller två trender, nämligen teknik och upplevelse.

Här är årets julsenap 2016

Idag lanserade Apoteket årets julsenap innehållande traditionella smaker från kulturapoteket Korpen i Gamla stan, Stockholm. Enligt sed kommer även denna senap med en liten twist.