Taggat: Kaffe

Kvinnors gener påverkas av att dricka te

Forskare vid Uppsala universitet visar att tedrickande ger förändringar i kvinnors gener som spelar en roll i cancer. Men det är ännu oklart om förändringarna ger positiva eller negativa hälsoeffekter.

Så många koppar kaffe är säkert för din hälsa

Sedan 2003 har över 10 000 vetenskapliga artiklar publicerats om hälsoeffekter av koffein. Nu sammanfattar en övergripande granskning hur många koppar kaffe per dag som är säkert att dricka.

En plats för koffein i kampen mot demens

En ny studie från USA har identifierat 24 ämnen som kan skydda mot demens i möss. Ett av dem är koffein.

Hjärtat verkar inte störas av höga doser kaffe

Att dricka mycket kaffe verkar inte öka risken för rubbningar av hjärtrytmen, enligt en studie i Jaman Internal Medicine.

Det heliga morgonkaffet – en dålig idé

Ibland behandlar livet en orättvist. Som i det här fallet när en ny studie visar att morgonkaffe är en dålig idé för kroppens klocka.

Klimatförändringarna hotar kaffebönan

Ny rapport visar att temperaturerna börjat hota våra kaffeleveranser i stort sett alla länder: "Det finns inget kaffebolag idag som är tillräckligt stort för at ta itu med de utmaningar som klimatförändringarna bidrar med på egen hand."

Nytt turbokaffe sätter fart på skiftsarbetare

Hur många koppar kaffe krävs det för att komma igång på morgonen? Om svaret är många kan den nya superbrygden vara någonting för dig. Den är så stark att den till och med kommer med en hälsovarning.

WHO: Väldigt varma drycker kan orsaka cancer

Världshälsoorganisationen (WHO) har låtit en expertpanel bedöma cancerrisken för varma drycker som kaffe. Dagens Hälsa mäter hur lång tid det tar för ditt kaffe att svalna till rätt temperatur.