Taggat: Kost

Kolloidalt silver – mirakelmedicin eller bluff?

Förespråkarna höjer det till skyarna och kallar det för ”naturens eget antibiotikum”, medan motståndarna är skeptiska och menar att det saknas belägg. Men trots att åsikterna om kolloidalt silver och dess positiva hälsoeffekter går isär, fortsätter konsumtionen att öka.

Gravida kvinnor bör begränsa sin omega-6 konsumtion

En diet rik på fettsyran omega-6 kan främja inflammation och leda till komplikationer under graviditeten, visar ny forskning från Australien. Linolsyra, som är den främsta omega-6-fettsyran, finns i potatis chips och vegetabiliska oljor och kan hämma bebisens utveckling.

Vad är mest hälsosamt, vitt eller fullkornsbröd?

För att främja hjärthälsa, motverka diabetes eller hålla tarmsystemet igång, är det bäst att äta fullkornsbröd eller är vanligt vitt bröd lika bra? För de flesta är svaret nog självklart, men de har fel visar ny studie.

Därför kan högfettkost vara bra vid viktminskning

En ny svenska studie visar att söta kalorier mättar sämre än kalorier från fett: ”Allt detta passar med att det är lättast att äta för mycket om man äter lågfettkost”, säger en av forskarna till studien.

De bär på hemligheten bakom friska hjärtan

Ett forskarteam ska nu ha hittat den folkgrupp som har världens friskaste kärl– och hjärtan. Ingen av dem hade förkalkade blodkärl, inte ens i hög ålder, det skriver DN.

Den snuskiga anledningen varför lax blir dyrare

Världens laxproduktion minskade med över 8 procent på ett år. En anledning som har drabbat norska laxodlingar hårt kommer få dig att tappa aptiten.

Urinprov avslöjar din ohälsosamma diet

Vilken diet fungerar bäst för att gå ner i vikt? Vad ska jag äta för att minska risken för diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar eller cancer? En viktig anledning till att forskare inte kunnat svara på den frågan är för att det inte finns ett noggrant instrument för att mäta vad studiedeltagare verkligen äter.

Så klarar du nyårslöftet

Vi människor är vanedjur. Det är därför det är så urbota svårt att hålla fast vid ett nyårslöfte. Så här lång tid tar det att skapa en ny vana.

Varför går jag upp i vikt när jag tränar?

Många människor som påbörjar ett träningsprogram har tendens att gå upp några extra kilon. I en rapport från 2013 såg forskare att människor som börjar träna går ner mycket mindre än vad de förväntat sig. Hur kommer detta sig?

Nordisk kost minskar behovet av diabetesmedicin

En stor grupp forskare har studerat hur matvanor och kost kan minska medicineringen mot typ 2-diabetes. I denna studie använder de sig av en nordisk kost som bland annat innehåller bär och magert kött.

Vad din telefon säger om din hälsa

Forskare visar att det inte behövs något lösenord till mobilen för att avslöja personliga detaljer om mobilens ägare. Det räcker med molekylerna vi lämnar efter oss på skärmen.

Snabbmatskedjor granskas utifrån antibiotikapolicys

En omfattande studie ”Chain Reaction ll” rapporterar hur de 25 största snabbmatskedjorna i USA sköter sig gentemot antibiotikans policys. Medförfattarna i studien är sex ideella aktivistorganisationer, däribland Consumers union.

Läskdrickare äter sämre mat än vattendrickare

Om människor bara ersätter en kalorilastad dryck med vatten, kan det minska kroppsvikt och förbättra den allmänna hälsan avsevärt, enigt en forskare vid Virginia Tech. Läskdrickare har även en tendens att äta mer rött kött, bröd och pasta än vattendrickare.

Kan fiberrik kost skydda barn mot jordnötsallergi?

De senaste 20 åren har matallergier som jordnötsallergi ökat dramatiskt i västvärlden samtidigt som vår kost har gått från fiberrik till fiberfattig. Det tror forskare i Australien kan ha med varandra att göra.

Så många kalorier innehåller din glass

Är du en av de som vill äta glass hela sommaren lång men ändå tänka på ditt kaloriintag? Ta då en titt på hur mycket kalorier glassarna i frysboxen innehåller med hjälp av våran lista.