Taggat: Magsjuka

Så undviker du magsjuka under sommaren

Sommaren är högsäsong för många tarmbakterier som gör dig magsjuk. Men med enkla knep kan du undvika att magsjuka förstör din semester.

Fett kan bekämpa bakterier som ger magsjuka

Forskare i Danmark visar att fettsyror som omega-3 kan oskadliggöra listeria-bakterier. Resultaten öppnar möjligheten att behandla farliga bakterier med fett.

Folkhälsomyndigheten får inte stopp på magsjuka från kyckling

Antalet personer som drabbas av tarmbakterien campylobacter i Sverige ligger fortsatt på en ovanligt hög nivå. Trots tidigare åtgärder som inte gett effekt tror Folkhälsomyndigheten att problemen finns hos kycklingproducenterna.

Campylobacter-utbrottet fortsätter

Dagens Hälsa rapporterade i december förra året om ovanligt många fall av campylobacter-smitta i Sverige. Nu varnar Folkhälsomyndigheten att utbrottet inte verkar ha lagt sig trots åtgärder inom svensk kycklingproduktion.

Rekordår för campylobacter – så undviker du smitta

Enligt Folkhälsomyndigheten har rekordmånga i Sverige drabbats av maginfektion på grund av campylobacter. För att undvika att bli smittad bör du se över dina köksvanor.

Så kan hälsoläget i Sverige följas i realtid

Folkhälsomyndigheten kan numera följa hur vi mår i Sverige genom att analysera samtal som kommer in till 1177 Vårdguiden. På så sätt kan de upplysa kommuner och landsting om pågående utbrott.

Svenskar kan bli magsjuka av kommunalt dricksvatten

Reningen av dricksvattnet i Sverige kan vara otillräckligt för att hindra människor från att drabbas av magsjuka. För att kunna dra dessa slutsatser har forskare analyserat stor mängd telefonsamtal från 1177 Vårdguiden.