Taggat: Motion

Fyra av fem unga tjejer får för lite motion

Den första studien i Sverige som mätt unga pojkar och flickors nivå av fysisk aktivitet visar att svenska barn rör sig alldeles för lite. Men det är inte skolidrotten som är problemet.

Styrketräning: Bäst effekt morgon eller kväll?

Morgonsolen sipprar igenom persiennerna och idén att ta sig en springtur har aldrig känts lika rätt. Men bör du vänta tills på kvällen om träningspasset ska nå sin fulla potential? Amerikanska forskare har undersökt frågan och hittat svaret.

Att cykla till jobbet har svindlande hälsofördelar

Forskare har precis avslutat den största studien någonsin om hur motion, till och från jobbet, påverkar hälsan. Resultaten var häpnadsväckande.

Därför är motion och rödbetsjuice en slående kombination

Minskat blodtryck, ökat blodflöde, förbättrad löparförmåga och uthållighet. Den omtalade rödbetan har väckt stor nyfikenhet i vetenskapsvärlden och har nu lyckats överraska forskare ännu en gång.

Traditionellt bot mot psykisk ohälsa utmanas

Nätterapi och motion kan bota depression och stress snabbare än traditionell behandling, enligt en ny studie av psykologen Catharina Strid som jobbar vid Lunds universitet.

Kroppens viktigaste muskel älskar motion

Forskare påstår nu att motion ökar chansen att överleva en hjärtattack – avsevärt.

Byt en stund i soffan mot en rask promenad

En färsk studie från Örebro universitet upptäcker att risken att utveckla hjärt-kärlsjukdomar inte handlar om tiden du sitter stilla utan mängden fysisk aktivitet.

Motion: Överlägsen vinnare mot utmattning vid cancer

I en artikel från tidskriften JAMA Oncology konstaterar forskare att motion är den absolut bästa behandlingen mot så kallad cancerrelaterad trötthet, eller fatigue.

Optimal hälsoeffekt – jogga 8 timmar i veckan

I en ny omfattande studie avslöjar forskare hur pass mycket människor faktiskt måste träna för att försöka hålla sig borta från folksjukdomar. Resultatet är betydligt mer än man tidigare trott.