Taggat: Omega-3

”Vegansk mjölk” av svenska forskare snart i butik

Forskare vid Lunds universitet har tagit fram ett växtbaserat livsmedel likt mjölk som kan ersätta flera mejeriprodukter i mataffären. Dessutom är "mjölken" särskilt lämpad för veganer med extra omega 3-fetter.

Fett kan bekämpa bakterier som ger magsjuka

Forskare i Danmark visar att fettsyror som omega-3 kan oskadliggöra listeria-bakterier. Resultaten öppnar möjligheten att behandla farliga bakterier med fett.

Enkel astmabehandling finns i mataffären

Forskare visar att omega-3 i vanlig fiskolja kan bromsa den inflammation som orsakar astma. Men vanliga mediciner som behandlar astma kan motverka effekten.

Tillskott under graviditeten minskar risk för astma

Ett lättillgängligt tillskott under tredje trimestern av graviditeten minskar risken för astma hos barnet med över femtio procent enligt en ny studie.

Omega-3-gen förutspår risk för flertal sjukdomar

Svenska forskare visar att en enda gen som kontrollerar nivåer av omega-3 och -6 i kroppen, är orsaken till varför vi drabbas i allt större utsträckning av flera sjukdomar som cancer, diabetes och IBS.

Omega 3 kan förbättra barns läsförmåga

Detta är första gången forskare gör en dubbelblind studie som visar tydliga resultat vad gäller fettsyrors förmåga att underlätta läsning för vanliga skolbarn.

Bekräftat: sämre minne efter bröstcancerbehandling

Dagens Hälsa har tidigare rapporterat att kvinnor ofta lider av minnessvårigheter efter cellgiftsbehandling mot bröstcancer. Nu bekräftar en studie i möss att minnessvårigheter är ett bestående men.

Kostrådgivning för gravida: Kosttillskott

Vi ger dig en serie artiklar på temat kostrådgivning där vi gräver ner oss i vad du kan äta och bör undvika under graviditeten.