Taggat: p-piller

Forskare bekräftar: P-piller minskar livskvaliteten

Ett av de vanligaste p-pillren som skrivs ut idag har en negativ inverkan på kvinnors livskvalitet, däremot ökar inte de depressiva symtomen. Detta enligt en studie gjord av forskare från Karolinska Institutet.

Fler unga tjejer väljer p-piller

Användande av p-piller har ökat kraftigt efter att regeringen gjort preventivmedel gratis för tjejer under 21 år.

P-piller skyddar mot cancer i över 40 år

En uppföljningsstudie som pågått sedan 1968 visar att kvinnor som någon gång tagit p-piller har ett långvarigt skydd mot flera cancerformer.

Nytt manligt preventivmedel testas – 96% effektivt

Ett preventivmedel för män är efterlängtat och nu undersöker forskare om en experimentell injicerad form av manligt preventivmedel kan komma att ta marknaden med storm.

Forskare hittar stark koppling mellan p-piller och depression

Kvinnor som använder sig av hormonella preventivmedel som p-piller löper en större risk att diagnosticeras med depression och mer benägna att ordineras antidepressiva än sina jämnåriga.

P-piller kan ge bonusskydd mot influensa

Hormonet progesteron som finns i de flesta p-piller kan skydda lungorna från skada vid influensa visar ny studie i möss.

Bäst effekt av träning i början av menscykeln

En avhandling från Umeå universitet visar att menscykeln påverkar träningseffekten.

Vetenskapligt bevisat: p-piller kan ge sämre sexlust

Vi har alla hört av vänner och familj – alternativt själva upplevt – att p-piller har en tendens att försämra sexlusten. Vissa anser att det är en ursäkt för att undvika sex medan andra faktiskt tror att pillret kan ha en negativ effekt på det erotiska humöret. Nu säger vetenskapen sitt.