Taggat: Sex

Varför föder jag för tidigt?

En läsare undrar varför hennes två förlossningar har börjat tidigt. Barnmorska Åsa Holstein-Litzén förklarar vad som kan orsaka för tidig födsel och hur man förebygger det.

Heterosexuella kvinnor får färre orgasmer

Enligt en färsk studie från USA är det heterosexuella kvinnor som får uppleva minst orgasmer än män, lesbiska eller bisexuella kvinnor.

Penismätare ska locka killar till ungdomsmottagning

För att få mer killar att besöka ungdomsmottagningen i Blekinge har ett speciellt måttband tagits fram för att mäta penis diameter.

Så ser svenskarnas sexliv ut idag

Majoriteten av män och kvinnor är missnöjda med sitt sexliv, enligt nya siffror från Kondomkollen, en undersökning från RFSU. Män anser att de har sex för sällan medan kvinnor är missnöjda med att de inte får orgasm tillräckligt ofta.

Då ska du ligga för att prestera på topp

En granskning av studier som undersökt hur sex före en tävling eller match påverkar atleters prestation levererar heta tips.

Är sex i äldre ålder bra för hälsan?

Att ha sex ofta – och njuta av det – leder till att äldre män löper större risk för hjärtinfarkt och andra hjärtproblem. Medan äldre kvinnor som har sex regelbundet, minskar deras risk för högt blodtryck.

Vetenskapligt bevisat: p-piller kan ge sämre sexlust

Vi har alla hört av vänner och familj – alternativt själva upplevt – att p-piller har en tendens att försämra sexlusten. Vissa anser att det är en ursäkt för att undvika sex medan andra faktiskt tror att pillret kan ha en negativ effekt på det erotiska humöret. Nu säger vetenskapen sitt.

Är jag en sexmissbrukare?

"Micke82" är rädd för att han har för mycket sex. Någonting som hans vänner påpekar hela tiden. DH:s sexualupplysare Sandra Dahlén försöker därför dämpa hans oro genom att dela med sig av sin expertis.

Kan analsex vara farligt?

Dagens hälsas sexualupplysare Sandra Dahlén dyker ner i en läsares fråga om analsex där hon enkelt beskriver vad som går att göra för att processen ska bli så skön som möjligt för båda parter.

Största hotet mot ungdomars hälsa är oskyddat sex

En kommission led av tidskriften The Lancet visar att av alla riskfaktorer som hotar ungdomars hälsa idag är oskyddat sex den största hälsofaran.

4 saker du inte visste om orgasm

Den kvinnliga orgasmen har under århundraden varit höljd i dunkel. Vi klär av orgasmen och listar fyra saker du inte visste.

Hur kan vi få glöden tillbaka efter 35 år?

Vår sexualupplysare Sandra Dahlén svarar på dina frågor om sex.

När är det säkert att börja ha sex igen efter förlossningen?

Vår barnmorska Åsa Holstein-Litzén svarar på dina frågor.

Vilka sexställningar rekommenderas när man är gravid?

Vår barnmorska Åsa Holstein-Litzén svarar på dina frågor.

Kan penisen skada fostret om man har sex under graviditeten?

Vår expert Åsa Holstein-Litzén svarar på dina frågor.

Musik – en uråldrig drog

Alla har vi någon gång berörts av musik. Vare sig det är en pampig pianokonsert eller en poplåt vi hör på radion i bilen. Men vad händer egentligen i hjärnan när vi hör musik vi tycker om? Och vilken roll har musik spelat genom människans evolution?