Taggat: Sommar

5 tips för en avkopplad semester

Trappa ner i god tid och träna på att vara tillsammans. Det är några av de tips vi på Dagens hälsa vill ge alla er semesterfirare, så att långledigheten blir så vilsam och optimal som möjligt.

BRIS vuxentelefon håller öppet hela sommaren

I år håller BRIS, barnens rätt i samhället, sin vuxentelefon öppen under hela sommaren.

Skoskav – guide för fotvandrare

Har du planerat en fotvandring i sommar? Då är skoskav din värsta fiende! Dagens Hälsa berättar hur du förebygger och behandlar otäcka skavsår med tips från rutinerade fotvandrare.

Midnattssolen kan medföra sömnproblem

20 maj debuterade midnattssolen i Sverige. Solen är framme i två månaders tid och går att beskåda norr om norra polcirkeln. Dessvärre har detta lett till sömnproblem, främst hos säsongsarbetare som åker från södra till norra delarna av Sverige.

Zika – på väg mot Europa

Ett nytt verktyg förutsäger risken för zikavirusets spridning i 189 länder. Bland dessa länder är Frankrike inräknat som en av de mest utsatta, tillsammans med södra delar av Kina och Förenade Arabemiraten.

Förväxla inte soleksem med rosacea

Soleksem och rosacea är två helt skilda hudåkommor som bland annat utlöses av starkt solljus på – vanligtvis – känslig hy. Det är därför viktigt att kunna skilja dessa åt då deras behandlingsmetoder är helt olika.

Så många kalorier innehåller din glass

Är du en av de som vill äta glass hela sommaren lång men ändå tänka på ditt kaloriintag? Ta då en titt på hur mycket kalorier glassarna i frysboxen innehåller med hjälp av våran lista.

90 procent av Sveriges badplatser blir godkända

381 av 445 badplatser klarade de kvalitetskrav som följer EU:s badvattendirektiv. Däremot är det nio svenska bad som inför denna säsong får klassificering ”dåligt”, då deras vatten innehåller höga halter av tarmbakterier.

Simbassängen är snuskigare än du tror

Kemister och biologer har granskat bubbelpooler och simbassänger för att utvärdera effekten av olika reningssystem. Vad de upptäckte var häpnadsväckande.

Allt du behöver veta om soleksem

Har du drabbats av soleksem? Här är våra tips för att lindra symtomen och skydda dig mot farlig UV-strålning i sommar.