Taggat: Tobak

Svenskars hälsa blir bättre och bättre

Enligt en ny rapport från Socialstyrelsen lever vi både längre och friskare i Sverige. Men psykisk ohälsa ökar fortfarande och speciellt utsatta är kvinnor.

Tobaksrelaterade dödsfall kommer öka

I en studie från Världshälsoorganisationen (WHO) tyder allt på att antalet tobaksrelaterade dödsfall kommer att öka framöver, samtidigt som rökning kostar den globala ekonomin över 1000 miljarder dollar – årligen.

Att feströka är inte riskfritt

En studie från USAs National Institute of Health har undersökt risken att dö i förtid bland de som röker mindre än en cigarett om dagen.

Tobaksjätte vill fasa ut cigaretter helt

Världens största internationella tobaksbolag Philip Morris vill sluta sälja cigaretter och hoppas tillsammans med regeringar världen över kunna fimpa cigaretterna för gott.

Tobaksväxt kan göra malarialäkemedel

Tobaksplantor kan manipuleras till att tillverka ett läkemedel som effektivt behandlar malaria visar forskare i Indien. Men de tvivlar på om patienter kommer gå med på att äta tobaksblad.

KI backar efter kritik mot webbfilter

Förra veckan kom ett meddelande på Karolinska Institutets internwebb om ett nytt webbfilter som ska censurera vad anställda och elever söker på nätet. Efter reaktioner i sociala medier och internt backar nu institutet.

KI censurerar vad anställda får söka på nätet

I ett meddelande på Karolinska Institutets internwebb publicerades idag information om ett nytt webbfilter som ska stoppa forskare från att söka på ord som marijuana, alkohol och tobak.

Studie: Snus mycket farligare än man trott

Många svenskar som väljer att sluta röka ersätter rökningen med snus just för att det anses som mindre skadligt. Men att det skulle vara mindre farligt vill norska forskare nu upplysa om att det är det inte.

Avstånd till tobaksbutik avgör om du kan sluta röka

En ny finsk studie visar att om du har långt att gå för att köpa cigaretter har du större chans att lyckas sluta röka.

Så ser din hjärna ut på droger

Genom att mäta allt från sockernivåer till blodflöde kan forskare se hur droger påverkar hjärnan. Så här ser din hjärna ut när du är hög.