Taggat: vegetariskt

Svenskar äter mindre kött – störst minskning på 30 år

Enligt jordbruksverkets summering har svenskarnas köttförbrukning 2017 minskat mer än något år sedan 1990. När vi väljer kött, väljer vi mer svenskt kött.

Dieten som är bättre för diabetiker än diabeteskost

Är kaloriintag det enda som räknas för att gå ner i vikt? Ny forskning tyder på att diabeteskost inte nödvändigtvis är bäst för diabetiker. Trots samma kaloriintag finns en annan diet som kan ge bättre resultat, både runt midjan och för blodsockret.

Köttkonsumtion når rekordnivå i Sverige

Trots ett växande intresse för vegetarisk mat både ur miljö- och hälsoperspektiv äter vi allt mer kött och ägg i Sverige visar färsk statistik från Jordbruksverket. Världsnaturfonden ser alarmerande på de nya siffrorna.

Vem lever längst – köttätare eller vegetarianer?

Allt fler väljer en vegetarisk kost som en god gärning för vår planet och vårt klimat men den vegetariska kosthållningens hälsofrämjande effekt är nog det som lockar mest. Men har vegetarianer verkligen lägre risk att dö än personer som äter kött? Svaret kommer förvåna dig.

Rött kött kan bidra till infekterade tarmar

I en större studie som inkluderade 46 000 män kunde forskare se att rött kött kan leda till tarmsjukdomar. Trots att ett flertal hälsorisker har bekräftats kring intag av rött kött ökar ändå konsumtionen i Sverige, det skriver SVT Nyheter.

Fler svenskar kan tänka sig grönt julbord

Nästan var femte svensk kan tänka sig slopa det originella julbordet i år mot ett helt vegetariskt julbord, det visar en ny rapport från Sifo.