Redaktionen
Senast uppdaterad 11 juli 2016

Tja. Jag har haft svårt att komma igång med träningen för jag blir så besviken varje gång jag går till gymmet och ser de andra grabbarna lyfta tungt och klara övningar som jag inte kan. Finns det några bra grejer jag kan börja med, kanske som ger snabba resultat, eller mer för att bygga självförtroende på gymmet? -Ted

Marcus-suhr-oval

Marcus Sühr, personlig tränare.

Hej Ted!
Det första och största misstaget du gör är att direkt börja jämföra dig med andra än dig själv. För det första har de säkert spenderat flertalet timmar, dagar, veckor, månader och år på gymmet innan du ens satte din fot där för första gången. Så anledningen till att du inte klarar lika tunga vikter eller övningar som dessa rutinerade killar är inte konstigare än att de bara har tränat/övat mer. Det gäller bara att förstå att de också en gång har varit där du är idag.
Du undrar om det finns några bra grejer att börja med som skulle ge snabba resultat och självförtroende.
Jag var själv alltid svagast och smalast av alla killar när jag var yngre. Och jag måste säga att det finns få saker som ger så bra självförtroende som att lyckas med något som man jobbat hårt och länge för. Men det krävs att man tränar smart och gör det till en rutin vecka ut och vecka in. Tillslut kommer resultaten om du bara inte ger upp.

Det är oftast när man är på väg att ge upp som resultaten är nära.

Det är oftast när man är på väg att ge upp som resultaten är nära. Skulle det vara enkelt och gå snabbt så skulle alla vara vältränade och starka.

Tips från coachen

Men när det kommer till själva träningen så tycker jag att du först av allt ska se till att skaffa bra bålstyrka och hållning för att undvika eventuella skador. När du har koll på detta ska du hålla dig till grundövningar som gör dig funktionell och stark i hela kroppen. Som knäböj, marklyft, rodd, bänkpress, militärpress, pullups, chins, dips osv. Slösa inte tid på att träna armar eller träna i maskiner. Det kan fylla en funktion senare på din resa men nu är det bygga upp grunden som gäller Ted.

Lycka till!!

Vill du ställa en fråga till Marcus? Fyll i formuläret!

[contact-form-7 id=”368″ title=”Kontakta Expert”]

Redaktionen
Publicerad 5 maj 2016, senast uppdaterad 11 juli 2016