Johanna Holmgren
Johanna Holmgren, Redaktör
Senast uppdaterad 5 oktober 2016

Antarktis, Madagaskar, Sverige. I denna podd besöker WWF platser och människor som berörts av klimatets påverkan på haven.

I serien medverkar WWFs egna experter men även författaren och politikern Isabella Lövin, äventyraren Annelie Pompe och bloggaren och yogaläraren Rachel Bråthén, också känd som Yoga Girl.

I första avsnittet inleder Rachel Bråthén med att berätta om sin relation till havet.

Instagram från Yoga Girls konto.”Jag har inte växt upp vid havet, så när jag väl flyttade utomlands bosatte jag mig nära vattnet, i ett litet skjul, utan några pengar och ingen plan. Jag vaknade fyra eller fem på morgonen och gick till ett livvaktstorn och satt där och tittade på solnedgången medan jag mediterade med vågornas brus i bakgrunden. Det förändrade hela mitt liv.”

”Under ytan” är en del av WWFs havskampanj som startade i september och pågår hela hösten.

– Med WWF Dokumentär vill vi lyfta viktiga frågor och spännande berättelser som vi hoppas kan engagera och inspirera många. Under Ytan är ett sätt att ge röst åt havet och dess invånare, där vi tas med på äventyr både under och ovan ytan, säger Mariann Eriksson, chef för marknadsfrågor på WWF i ett pressmeddelande.

Johanna Holmgren
Johanna Holmgren
Redaktör
Johanna Holmgren är utbildad journalist (Kaggeholms Folkhögskola 2016) med ytterligare utbildning från Berghs School of Communication.
Publicerad 28 september 2016, senast uppdaterad 5 oktober 2016