Ingrid Lund, Medicinsk Journalist
Senast uppdaterad 14 juli 2016

Sommaren är för de flesta en tid fylld av skoj och äventyr men för många familjer infinner sig oro och osäkerhet. I år håller BRIS för första gången sin vuxentelefon öppen under sommaren.

Familjedrama sätts på sin spets under sommaren

Vuxenlinjen är ett komplement till deras vanliga telefonlinje som vänder sig till barn. Dit kan föräldrar söka sig för stöd om de känner sig oroliga för sitt barn eller ett barn i sin närhet. Kuratorer på BRIS kan hjälpa med problem som oftare uppstår på sommaren. Till exempel problem med gemensam vårdnad eller vad man ska hitta på åt barnen under ledigheten.

–Är det konfliktfyllt hemma blir det jobbigt under sommaren när man är tillsammans i familjen mycket mer koncentrerat, är det också alkohol med i bilden blir det ju också ofta värre på sommaren, och den fristad man kanske haft i skolan finns ju inte kvar, säger Emilia Ericson, kurator på BRIS till Sveriges Radio.

Telefonlinjen för vuxna är också en möjlighet att nå ut till små barn som inte själva kan ringa till BRIS stödtelefon men istället får hjälp av en förälder.

BRIS telefonnummer: 116 111

BRIS vuxentelefon: 077 150 50 50

Ingrid Lund
Medicinsk Journalist
Ingrid Lund har en Bachelor of Science i anatomi och cellbiologi från McGill University (2013) samt en Master of Science i biomedicin från Karolinska universitetet (2015).
Publicerad 14 juli 2016