Taggat: Kosttillskott

Kolloidalt silver – mirakelmedicin eller bluff?

Förespråkarna höjer det till skyarna och kallar det för ”naturens eget antibiotikum”, medan motståndarna är skeptiska och menar att det saknas belägg. Men trots att åsikterna om kolloidalt silver och dess positiva hälsoeffekter går isär, fortsätter konsumtionen att öka.

Läkemedelsverket varnar om blufftillskott för sköldkörteln

Efter en analys av sköldkörtelprodukter som köps in från utlandet samt den svenska marknaden vill Läkemedelsverket avråda från självmedicinering.

Forskare hävdar: Kvinnor som vill bli gravida bör ta detta kosttillskott

Experter släpper en rapport som uppmanar alla unga kvinnor att ta ett visst dagligt kosttillskott. Vilket bevisar att inte alla tillskott är en bluff.

Fel mängd D-vitamin i var tredje burk

Tjugo kommuner runtom i Sverige har tillsammans med Livsmedelsverket undersökt om kosttillskott med D-vitamin innehåller samma mängd som står på förpackning. Förvånansvärt många burkar visade fel.

Vassare spårning av kosttillskott krävs

Livsmedelsverket hävdar att kontrollen av internethandeln med kosttillskott måste bli bättre. De föreslår därför att en ny specialutbildad grupp ska spåra upp och agera mot oregistrerade företag som vänder sig till svenska konsumenter.

Forskare: Kalciumtillskott en fara för hjärtat

Efter en tio år lång studie drar forskare slutsatsen att kalciumtillskott kan kopplas till hjärtsjukdom men kalcium i kosten verkar vara skyddande.

Forskare: Kosttillskott kan ge allvarliga leverskador

En av fem människor får sina leverskador från naturläkemedel och kosttillskott enligt en ny studie. En ökning med hundra procent sen 2005.