Taggat: ägg

Så många giftiga ägg krävs för att skada hälsan

Via en grossist har ägg kontaminerade med bekämpningsmedlet fipronil kommit in i Sverige från Nederländerna. Men hur många ägg måste man äta för att hälsan skall påverkas av insektsgiftet? Det har det tyska institutet för riskbedömning utrett i en preliminär studie.

Köttkonsumtion når rekordnivå i Sverige

Trots ett växande intresse för vegetarisk mat både ur miljö- och hälsoperspektiv äter vi allt mer kött och ägg i Sverige visar färsk statistik från Jordbruksverket. Världsnaturfonden ser alarmerande på de nya siffrorna.

Så ska gifterna minska i ekologiska ägg

Livsmedelsverkets tester visade en ökning av giftet dioxin i ekologiska ägg. Branschen – som uppmanas att göra någonting åt detta – har kommit överens om en första åtgärd.

Därför ska du koka dina ägg med citron

Kockarnas hemliga knep på hur man på bästa sätt får till sitt kokta ägg har faktiskt och göra med en extra ingrediens i kokvattnet, nämligen citronen.

Livsmedelsverket: Dioxinhalten i eko-ägg måste sänkas

Fastän dioxinhalterna inte överskriver gränsvärdena uppmanar ändå Livsmedelsverket att branschen bör undersöka vad det kan bero på och vidta åtgärder.

Minskat matsvinn kräver förändring i alla led

Använd bara märkningen ”utgångsdatum” för särskilda livsmedel och förbättra informationen till konsumenter. Det skriver ett projektteam i sin rapport som ska hjälpa Norden att minska sitt matsvinn.