Taggat: Hudcancer

1 av 5 unga tjejer beroende av solarium

Ny studie visar att bland unga tjejer och kvinnor som solar solarium ofta har en av fem beroendesymptom. Framförallt kvinnor som lider av depression.

Framtidens brun utan sol kräm skyddar mot cancer

Dagens brun-utan-sol hudkrämer ger ett solkysst intryck för de som inte kan eller vill vara ute i solen. Krämerna är dock bara en kosmetisk lösning och ger i sig inget skydd mot farlig UV-strålning som kan ge hudcancer. Det vill däremot framtidens brun-utan-sol ändra på. 

Dödlighet i hudcancer fortsätter sjunka

En ny prognos visar att dödlighet i malignt melanom kommer fortsätta att sjunka sedan toppen i Sverige år 2010. Men antalet personer som dör av hudcancer kommer fortsätta att stiga i takt med att befolkningen blir äldre.

Busenkelt alternativ till operation vid hudcancer

Den vanligaste hudcancerformen i Sverige behandlas idag med operation men en ny studie från England pekar på ett säkert alternativ som har fortsatt effekt efter fem år.

Cancer – fasta dig till en effektiv behandling

Enligt ny forskning kan rätt diet bidra till att kroppen angriper cancerceller. En effektiv metod men som även har sina nackdelar.

Aggressiv hudcancerform ökar lavinartat hos svenskar

Den ovanliga men snabbväxande och livshotande hudcancerformen har fördubblats på 20 år i Sverige. Enligt hudläkaren Oscar Zaar vid Sahlgrenska akademin är den solrelaterad och drabbar främst äldre: “Eftermiddagskaffet eller lunchen ute i solen räcker ...”

Allt du behöver veta om soleksem

Har du drabbats av soleksem? Här är våra tips för att lindra symtomen och skydda dig mot farlig UV-strålning i sommar.

Ny metod ger hudcancerdiagnos på en sekund

Forskare på Kungliga Tekniska Högskolan har utvecklat en teknik för att upptäcka hudcancer snabbt, effektivt och säkert.

Revolutionen inom cancervård är mer än 100 år gammal

I dag pågår mer än 3000 kliniska prövningar runt om i världen där olika läkemedel och metoder testas för att se om de kan förmå cancersjukas immunförsvar att attackera deras tumörer. Många menar att immunterapi håller på att revolutionera sättet vi behandlar cancer på och en del forskare tror att det i framtiden kan komma att ersätta både cellgifter och strålbehandling.

Kan du bli solbränd genom ett fönster?

Några vintersolstrålar strilar igenom molnen, du behöver ett D vitamintillskott men det är för kallt för att sitta ute med bar överkropp. Räcker det med att sitta innanför köksfönstret?