Svenska forskare förklarar det komplexa händelseförlopp som gör att varmare temperaturer kan ge en sjufaldig ökning i kvicksilver bland fiskar som lever i Östersjön.
Världens laxproduktion minskade med över 8 procent på ett år. En anledning som har drabbat norska laxodlingar hårt kommer få dig att tappa aptiten.
Livsmedelsverket vill påminna svenska konsumenter om vilka fiskar man bör äta lite av alternativt undvika på julbordet.
Enligt ny undersökning från SIFO har restaurangbesökare svårt att välja rätt fisk. Så mycket som två av tre konsumenter är osäkra på om fisken de ätit de senaste halvåret ens varit miljömärkt.
I en sammanställning av 19 studier från hela världen fann forskare att olika omega-3 fettsyror som EPA, DPA, DHA och ALA var kopplade till lägre risk att dö av en hjärtattack.
Vi tar hjälp av Christina Lantz, mikrobiolog på Livsmedelsverket för att hjälpa dig som är gravid att säkert navigera bland midsommarbordets alla delikatesser.
Vi ger dig en serie artiklar på temat kostrådgivning där vi gräver ner oss i vad du kan äta och bör undvika under graviditeten.