Taggat: Miljövänlig

Svenskar äter mindre kött – störst minskning på 30 år

Enligt jordbruksverkets summering har svenskarnas köttförbrukning 2017 minskat mer än något år sedan 1990. När vi väljer kött, väljer vi mer svenskt kött.

Så julhandlar du klimatsmart

Världsnaturfonden WWF tipsar om hur du gör miljövänliga val när du handlar julklappar.

Regeringens chockskatt ska minska bilutsläpp

Det nya bilskattesystemet som regeringen föreslår innebär en morot eller piska beroende på hur miljövänlig bil du väljer att köpa de kommande åren.

Så framställer forskare miljövänlig vanilj

Medan naturlig vanilj är dyr visar sig syntetisk vanilj vara en riktig miljöbov. Nu har forskare i Indien tagit fram en metod för att göra syntetisk vanilj på ett miljövänligt sätt.

Miljövänlig kost ger resultat på vågen

Trots att USAs nya president inte verkar helt införstådd är det många runtom i världen som har öppnat sina ögon för klimatförändring och är beredda att dra sitt strå till stacken genom att förändra sina matvanor. Nu visar forskare i Köpenhamn att en miljövänlig kost kan komma med andra, oväntade fördelar.

Sveriges första trådlösa elbusslinje är här

Sju minuter. Så lång tid tar det att ladda batterierna till Nordens första elhybridbuss med trådlös laddning som börjar trafikera linje 755 i Södertälje.

Paradisö klarar sig helt utan fossila bränslen

Costa Rica använde sig enbart av 100 procent förnybar energi mellan juni och augustimånad, enligt en ny rapport, som visar att livet utan fossila bränslen är möjligt – åtminstone för små länder.

Så köper du miljövänlig solkräm

Läkemedelsverket har granskat solskyddsprodukter på den svenska marknaden med fokus på korrekt märkning, innehåll och effekt. Men fortfarande får miljöfrågor en försumbar plats i diskussionen. David Gunnarsson från Naturskyddsföreningen förklarar hur du som konsument kan göra bra miljöval när du handlar solkräm.