Redaktionen
Senast uppdaterad 8 augusti 2017

Hej!

Jag är en man nyss fyllda 60 och har varit gift 35 år. Min sexlust har med åren blivit större än min frus vilket resulterat i att jag onanerar väldigt ofta minst varje dag.

Vi har sex tillsammans ca en gång i månaden. När jag onanerar känns det tomt och ensamt så jag brukar vilja ha min fru nära och kramas medan jag onanerar och helst vilja ha hjälp med lite smek.

Det vill inte hon ställa upp på hon menar att min onani är mitt privata. Jag har frågat varför hon inte vill ge mig en kvart då och då, jag kan gärna göra något för henne, varsomhelst  som kanske inte ens har med sex att göra.

Men hennes uppfattning är att min onani är min och hon vill inte ha med den att göra. Vad ska jag göra för att få henne att förstå eller är det jag som har/gör fel?

/Peter

 

Hej!

Sandra Dahlen

Sandra Dahlén, sexualupplysare.

Att försöka hitta vägar att hantera olika mycket sexlust i en relation är inte fel utan bara bra. Det är inte heller fel att onanera och att du då vill ha närhet av din fru. Men vad jag förstår har du redan förklarat för din fru hur du vill ha det och varför, och hon har i sin tur klargjort att hon inte vill vara med när du onanerar.

Jag tror inte det finns mer hon kan förstå. För din fru, likväl som för många andra, är onani något känsligt och privat och det är viktigt att respektera det så hon inte känner sig pressad att göra något hon inte är bekväm med. Att göra sådant man inte är bekväm med är inte bara kränkande utan det kan dessutom försämra er relation och ert gemensamma sexliv.

Finns det möjligtvis någon annan lösning på känslan av tomhet och ensamhet kopplat till onanin? Kan exempelvis fantasier hjälpa till?  Tomhetskänslor kan också bli mindre av att ge onani högre status i livet, att se på det som något som har ett egenvärde och är ett sätt att ta hand om sig.

Vänlig hälsning,

Sandra

Läs mer om Sandra Dahlén här. 

Vill du ställa en fråga till Sandra? Fyll i formuläret!

[contact-form-7 id=”368″ title=”Kontakta Expert”]

 

Redaktionen
Publicerad 8 augusti 2017