Taggat: Diet

Kvalité viktigare än kvantitet om du följer medelhavsdieten

Medelhavskost är bra för hjärtat, men bara om du har pengar i plånboken. Det menar en ny italiensk studie som visar att kvalité är minst lika viktigt, om inte viktigare än att bara äta rätt mängd frukt och grönsaker.

Vad är mest hälsosamt, vitt eller fullkornsbröd?

För att främja hjärthälsa, motverka diabetes eller hålla tarmsystemet igång, är det bäst att äta fullkornsbröd eller är vanligt vitt bröd lika bra? För de flesta är svaret nog självklart, men de har fel visar ny studie.

Urinprov avslöjar din ohälsosamma diet

Vilken diet fungerar bäst för att gå ner i vikt? Vad ska jag äta för att minska risken för diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar eller cancer? En viktig anledning till att forskare inte kunnat svara på den frågan är för att det inte finns ett noggrant instrument för att mäta vad studiedeltagare verkligen äter.

Miljövänlig kost ger resultat på vågen

Trots att USAs nya president inte verkar helt införstådd är det många runtom i världen som har öppnat sina ögon för klimatförändring och är beredda att dra sitt strå till stacken genom att förändra sina matvanor. Nu visar forskare i Köpenhamn att en miljövänlig kost kan komma med andra, oväntade fördelar.

Varför går jag upp i vikt när jag tränar?

Många människor som påbörjar ett träningsprogram har tendens att gå upp några extra kilon. I en rapport från 2013 såg forskare att människor som börjar träna går ner mycket mindre än vad de förväntat sig. Hur kommer detta sig?

Forskare hittar ”The fountain of youth”-dieten

I ny studie upptäcker forskare en ny diet som kan vara en framgångssaga för de som vill leva länge, enligt australiensiska forskare.

Cancer – fasta dig till en effektiv behandling

Enligt ny forskning kan rätt diet bidra till att kroppen angriper cancerceller. En effektiv metod men som även har sina nackdelar.

Kostrådgivning för gravida: Att äta för två

Vi ger dig en serie artiklar på temat kostrådgivning där vi gräver ner oss i vad du kan äta och bör undvika under graviditeten.

Vem lever längst, överviktig eller kalorisnål?

I nästan hundra år har forskning visat att ett begränsat kaloriintag förlänger livet i flera djurarter. Än har forskare inte visat att samma effekt kan uppnås i människor men det har trots allt fött dieter som förespråkar en kalorisnål livsstil för ett längre liv. Nu visar Danska forskare att vi ändå lever längre trots att vi är överviktiga.