Taggat: Rökare

Att feströka är inte riskfritt

En studie från USAs National Institute of Health har undersökt risken att dö i förtid bland de som röker mindre än en cigarett om dagen.

Snus som inte svider ska rädda rökare

En svensk snusinnovation riktar sig mot miljoner rökare världen över som vill sluta röka men som inte kan vänja sig vid snus.

Första bevisen för att e-cigg skadar tandköttet

E-cigaretter är lika skadligt för tänder och tandkött som vanliga cigaretter säger forskare som upptäckt första bevisen i USA.

Sluta röka utan att gå upp i vikt – forskare tipsar

De många rökare fruktar vid avvänjning av cigaretter, är suget på annat är cigaretter så som godis, chips och andra onyttigheter. Men enligt forskare i Storbritannien finns det en smart lösning som inte inkluderar övervikt.

E-cigg släpper ut 99% mindre kemikalier i luften

Den mest omfattande granskningen av kemikalieutsläpp från e-cigaretter jämfört med vanliga cigg visar en drastisk skillnad.

Pappans rökning i tonåren påverkar barnet

Det är sen tidigare känt att föräldrars rökning ökar risken för astma hos deras barn. Men få studier har undersökt om rökning före befruktning påverkan risken för astma i nästkommande generation.

Rökning lämnar kemiska spår i vårt DNA

Tobaksrök sätter sin prägel på DNA genom att ändra en kemisk kod på DNA-molekylen som vissa gånger kan förändra genaktiviteten, enligt ny studie.

Rökning har inga rivaler

Att ha dålig kondition, högt blodtryck eller höga kolesterolvärden ökar risk för dödlighet, absolut. I många år har det också konstaterats att människor som är stillasittande utsätter sig för samma hälsofara som rökare. Men enligt en ny studie från Sahlgrenska, är detta är information som inte längre stämmer.