Taggat: Teknik

Rör på dig och ladda mobilen samtidigt

Genom att använda sig av enkla rörelser eller tryck med fingrarna ska man på ett enkelt sätt kunna ladda bärbar elektronik, det hoppas amerikanska forskare.

Snus som inte svider ska rädda rökare

En svensk snusinnovation riktar sig mot miljoner rökare världen över som vill sluta röka men som inte kan vänja sig vid snus.

Artificiell intelligens avslöjar orsaken till hjärntumör

Forskare vid Uppsala universitet har låtit en algoritm studera hjärntumörer och föreslå både orsaken till cancern och möjligheter för behandling.

Oklar koppling mellan mobiltelefoner och cancer

Förra veckan publicerades en omfattande studie från USA som visar att strålning från mobiltelefoner ökar risken för cancer i råttor. Nyheten slog ner som en bomb men resultaten har fått kritiker att höja ett varningsfinger.

Bakelse inspirerar till filter som renar vatten

Forskare vid Uppsala universitet har utvecklat ett pappersfilter som kan rena vatten från världens farligaste virus.

Ny metod ger hudcancerdiagnos på en sekund

Forskare på Kungliga Tekniska Högskolan har utvecklat en teknik för att upptäcka hudcancer snabbt, effektivt och säkert.

Så kan du upptäcka öroninflammation med din smartphone

Varje år drabbas över en halv miljard barn av öroninflammation. Svenska forskare har tagit fram ett nytt enkelt redskap som kan diagnostisera öroninflammation och skickar resultaten direkt till din mobil.

Här är Sveriges hetaste uppfinningar för din hälsa

En 3D printer som skriver ut hud. En brustablett som tar bort fotsvamp. NyTeknik 33-listan utnämner varje år Sveriges mest lovande, unga teknikföretag .

Har du upptäckt iPhones nya sömnhjälpmedel?

Ligger du i sängen och surfar på mobilen innan du ska sova? Blått ljus från skärmen kan ge dig sömnbesvär. Här är tekniken som förändrar allt.