Johanna Holmgren, Redaktör
Senast uppdaterad 27 oktober 2017

När jag var yngre (runt 20-års ålder) så gjorde jag en abort i vecka 12. Jag hade hormonspiral och trodde därför inte att jag kunde bli gravid. Nu är jag 32 år och vill mer än gärna bilda en familj. Men kan min abort som skedde för cirka tio år sedan påverka mina chanser att bli gravid idag?” –J.Johansson

asa-holstein-oval

Åsa Holstein-Litzén, barnmorska.

”Din abort för ca 10 år sedan ska inte påverka dina chanser att bli gravid. Se till att ha mycket sex vid tiden kring ägglossning och var medveten om att det är helt normalt att det kan ta upp till 12 månader innan du blir gravid. Lycka till!”

 

 

 

 

Vill du ställa en fråga till Åsa? Fyll i formuläret!

[contact-form-7 id=”368″ title=”Kontakta Expert”]

Johanna Holmgren
Redaktör
Johanna Holmgren är utbildad journalist (Kaggeholms Folkhögskola 2016) med ytterligare utbildning från Berghs School of Communication.
Publicerad 5 juli 2016, senast uppdaterad 27 oktober 2017