Taggat: e-cigg

Twitter avslöjar varför ungdomar väljer e-cigg

Forskare tar hjälp av sociala medier för att bena ut varför e-cigaretter blir mer och mer populära. Så här har anledningen till att börja vejpa förändrats de senaste fem åren.

Lättare att fimpa med identitetslösa paket

En australiensisk studie visar att cigarettförpackningar som inte visar upp sitt varumärke verkar hjälpa rökare att sluta röka för gott.

Akademiskt begåvade ungdomar dricker oftare

Högpresterande tonåringar är mer benägna att dricka alkohol och använda cannabis än sina mindre smarta skolkamrater, visar en ny studie på brittiska ungdomar.

Tobaksrelaterade dödsfall kommer öka

I en studie från Världshälsoorganisationen (WHO) tyder allt på att antalet tobaksrelaterade dödsfall kommer att öka framöver, samtidigt som rökning kostar den globala ekonomin över 1000 miljarder dollar – årligen.

Apotek Hjärtat introducerar ”hostande tavlan”

Ny utomhusreklam från Apotek Hjärtat fyller sitt syfte så fort en rökare går förbi med en cigarett i handen. Den börjar nämligen hosta.

Unga rökares hjärtan tar störst skada

Enligt en ny observationsstudie i tidningen Heart är det mycket större sannolikhet att yngre rökare råkar ut för en vanlig typ av hjärtinfarkt jämfört med jämnåriga icke-rökare.

Att feströka är inte riskfritt

En studie från USAs National Institute of Health har undersökt risken att dö i förtid bland de som röker mindre än en cigarett om dagen.

Tobaksjätte vill fasa ut cigaretter helt

Världens största internationella tobaksbolag Philip Morris vill sluta sälja cigaretter och hoppas tillsammans med regeringar världen över kunna fimpa cigaretterna för gott.

Första bevisen för att e-cigg skadar tandköttet

E-cigaretter är lika skadligt för tänder och tandkött som vanliga cigaretter säger forskare som upptäckt första bevisen i USA.

Ny upptäckt kring e-cigg och rökning

Idag finns det ingen åldersgräns vid köp av e-cigaretter i Sverige, ändå är det alltfler ungdomar som väljer e-cigg än inga cigaretter alls. Nu har forskare hittat ytterligare en negativ koppling i färsk studie.

Kalifornien höjer cigarettskatten – avsevärt

Kaliforniens väljare är starkt överens om att höja skatten: ”Varje 10 procentig höjning medför en 7 procentig minskning i användning hos ungdomar”, säger John Schachter kommunikationschef för kampanjen ”Tobacco-free kids”.

Avstånd till tobaksbutik avgör om du kan sluta röka

En ny finsk studie visar att om du har långt att gå för att köpa cigaretter har du större chans att lyckas sluta röka.

Rökfria ungdomar väljer e-cigg

Enligt en ny studie är det många tonåringar som väljer e-cigg framför ingen rökning alls. Att Sverige då inte införskaffat någon åldersgräns vid köp av e-cigaretter resulterar i att användandet kan öka hos unga svenskar.